EmailTwitterFacebookLinkedIn

Menu

Alle ouders hebben weleens vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kind. Van hoe zij het beste kunnen omgaan met een baby die veel huilt tot problemen met een puber die met van alles experimenteert. En ook bij een kind dat zich normaal ontwikkelt zitten ouders wel eens met de handen in het haar.

JGZ is er dan. Met 270 bedreven, gedreven en betrokken professionals staat de Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ) dagelijks klaar voor ouders, jongeren en kinderen en voert de jeugdgezondheidzorg uit in opdracht van acht gemeenten in Zuid-Holland West. Een organisatie die vooruit kijkt, flexibele zorg op maat wilt leveren en maar één doel voor ogen heeft: jongeren en kinderen een gezonde en veilige basis geven voor hun verdere leven. Daarvoor leggen we verbindingen met ouders, jongeren, kinderen, scholen en samenwerkingspartners en dragen we er zorg voor dat ouders, jongeren en kinderen gezien, gehoord en geholpen/ondersteund worden en zijn we de regisseur van de preventieve zorg voor de jeugd. 

Wij zijn in de regio Zoetermeer op zoek naar een enthousiaste:

Jeugdverpleegkundige 4-18

(28-32 uur)

Wil jij je vak, in samenwerking met je collega’s, voluit kunnen invullen? En wil jij werken in een dynamische omgeving, onderdeel zijn van een bruisende, lerende en professionele organisatie waar kind en gezin centraal staan en waar samenwerking met andere organisaties en professionals vanzelfsprekend is? Kom dan werken bij JGZ Zuid-Holland West!

Wat doe jij

 • Draag je zorg voor preventie en onderzoek op het gebied van jeugdgezondheidszorg;
 • Je signaleert, adviseert en beoordeelt de groei en ontwikkeling van kinderen en jeugdigen;
 • Je geeft voorlichting aan kinderen, jeugdigen, ouders/verzorgers en scholen;
 • Je geeft ouders/verzorgers ondersteuning en advies met betrekking tot het welbevinden van hun kind;
 • Je werkt zelfstandig maar kunt ook in teamverband werken samen met een arts en assistent, waarbij we werken volgens het landelijk basistakenpakket;
 • Je werkt samen met de jeugdarts en assistent, waarbij je werkt volgens het landelijk basistakenpakket en binnen het Landelijk Professioneel Kader;
 • Je werkt samen met partners o.a. van Kinderopvangcentra en Verloskundigen;
 • Je draagt zorg voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma binnen de regio;
 • Je werkt, samen met collega’s van het Expertisecentrum, aan het verbeteren en optimaliseren van beleid en werkprocessen.

Jouw profiel

 • Wij zoeken een collega die zich herkent in het volgende:
 • Je bent verpleegkundige met een afgeronde HBO-V opleiding of verpleegkundige A+MGZ en hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het vak;
 • Affiniteit met of ervaring in de jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig en je weet op een heldere en vriendelijke wijze informatie over te brengen aan kinderen, jeugdigen en ouders/verzorgers;
 • Je beschikt over digitale vaardigheden en staat open voor technologische ontwikkelingen;
 • Je bent klantgericht, kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht;
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij bieden

Wij bieden een veelzijdige functie binnen een bruisende, lerende en professionele organisatie waar kind en gezin centraal staan. JGZ is een prettige werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenvoorziening (Pensioenfonds Zorg en Welzijn), collectieve zorgverzekeringen en uitgebreide opleidingsmogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je ontvangt een laptop en smartphone van JGZ.

Werkplezier vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij regelmatig personeelsevenementen zoals een sinterklaasfeest, kerstfeest, JGZ-events, TOP-dagdelen, zomerfeest en een jaarlijks teamuitje.

Je ontvangt een salaris volgens de CAO VVT, FWG 50. Indeling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Integriteit

Wij hechten veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot onze selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties en/of een assessment deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Solliciteren

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop 'Solliciteren'. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Ben je door één van onze medewerkers gewezen op deze vacature, geef dit dan aan in jouw motivatiebrief en noem hierbij de naam van onze medewerker. De matchbonus kan voor deze medewerker van toepassing zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Aanvullende informatie

Type functie

Contactpersoon voor meer informatie

Acties